Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

34 års fengsel for krigsforbrytelser

17/02 01:23

Sarajevo (ANB-NTB-Reuters): En bosnisk-serbisk 52-åring ble fredag dømt til 34 års fengsel for krigsforbrytelser. Det er den strengeste fengselsstraffen som noensinne er gitt av en bosnisk domstol.

Gojko Jankovic ble dømt for både drap, voldtekter og for å ha holdt muslimske kvinner fanget som sexslaver under krigen i Bosnia fra 1992 til 1995. Ei av jentene som ble voldtatt, var bare tolv år.

I retten er det også blitt beskrevet hvordan han ledet 20 soldater som angrep en gruppe sivile muslimer som forsøkte å gjemme seg i skogen. Enkelte ble drept med det samme, mens sju andre ble pågrepet og banket opp, for deretter å bli likvidert.

Ugjerningene, som skjedde ved byen Foca, var ledd i den etniske rensingen som serbiske militsgrupper sto bak i den vestlige delen av Bosnia.

Jankovic, som er tidligere politioffiser og far til tre barn, er én av ni krigsforbrytere som er blitt overført fra FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia i Haag for å bli stilt for retten i hjemlandet. To andre bosniske serbere er allerede dømt for krigsforbrytelser i Foca.

Det er ventet at Jankovic vil anke dommen. (ANB-NTB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no