Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Urmaker siktet for drapsforsøk

17/01 10:57

To ranere ble skutt og skadet av en dansk urmaker, da ranerne møtte opp i urmakerforretningen Vintage Ure i Kompagnistræde i København tirsdag. Også urmakeren ble påført skuddskader.

København (ANB-NTB-Ritzau): Et ransforsøk mot en urmakerforretning i København tirsdag utviklet seg til et skuddrama der både to av ranerne og urmakeren ble skutt. Urmakeren er siktet for drapsforsøk.

To av ranerne er lagt inn på Rigshospitalet, men er utenfor livsfare. Den tredje raneren, som muligens også er skadd, befinner seg fortsatt på frifot, ifølge dansk politi.

Ranerne møtte opp i urmakerforretningen Vintage Ure i Kompagnistræde like før klokka 17 tirsdag. Men i stedet for å utlevere gull og sølv, trakk eieren av forretningen en pistol og sendte en ladning bly i dem begge.

Den ene raneren ble truffet i skulderen, mens den andre ble truffet i ryggen. Også urmakeren ble rammet av en kule i skulderen, men ifølge politiet var det bare et overfladisk sår.

Etter skyteepisoden flyktet to av de tre ranerne i en svenskregistrert til en bensinstasjon, der de ba en forbipasserende tilkalle en ambulanse, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Politiet tror at ranerne kan være østeuropeere.

Visepolitiinspektør i København-politiet John Amdisen er ikke videre begeistret for at urmakeren tok loven i egne hender.

– Vi kan ikke ha at folk går rundt og skyter på hverandre. Den slags amerikanske tilstander ønsker vi ikke her i Danmark. Det er en meget uheldig tendens, sier Amdisen.

Urmakerforretningen Vintage Ure har tidligere vært utsatt for ran og tyveri ved flere anledninger, og minst en gang før har eieren selv tatt affære og angrepet ranerne. Den gangen kastet han kaffe i hodet på dem, og deretter angrep han med et skrujern. Ranerne rømte uten utbytte. (ANB-NTB-Ritzau)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no