Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Høyesterett-sjef var pillemisbruker

07/01 15:53

William Rehnquist var avhengig av piller mens han arbeidet i høyesterett.

Washington (ANB-NTB-Reuters): USAs nå avdøde høyesterettsjustitiarius William Rehnquist var avhengig av et sterkt beroligende middel de ti første årene han arbeidet i høyesterett, i henhold til FBIs arkiver.

Medisinen var så sterk at han led av vrangforestillinger under avvenningen i 1981, skriver The Washington Post.

Det er tidligere kjent at USAs mektigste dommer hadde en ukes opphold på sykehus i 1981, og at årsaken var ryggproblemer og avhengighet av et reseptbelagt medikament. Men i arkivmaterialet som nå er offentliggjort, kommer det fram nye opplysninger som viser at avhengigheten var mer langvarig og sterkere enn hva allmennheten har vært klar over.

Rehnquist begynte å ta medikamentet Placidyl for søvnløshet etter en ryggoperasjon i 1971. I 1981 tok han tre ganger så mye som anbefalt dose hver kveld.

Leger har opplyst til FBI at Rehnquist fikk paranoide vrangforestillinger da han sluttet med sovemiddelet. Blant annet skal han ha trodd at CIA var etter ham, ifølge The Washington Post.

Rehnquist ble utnevnt til høyesterettsdommer av president Richard Nixon i 1971 og ble nominert til leder av domstolen av president Ronald Reagan i 1986. Han døde i september 2005. (ANB-NTB-Reuters)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no