Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Danmark tatt i nåde

13/12 20:25

Den danske eksporten ble hardt rammet i kjølvannet av de kontroversielle Muhammed-tegningene, som ble trykket i Jyllands-Posten i fjor. Men nå er skepsisen til Danmark i ferd med å avta.

Oslo (ANB): Danmarks dårlige omdømme etter Muhammed-tegningene er langsomt i ferd med snu i den muslimske verdenen, viser en undersøkelse.

Den britiske markedsføringseksperten Simon Anholt står bak undersøkelsen, om lag ti måneder etter massedemonstrasjoner i en rekke muslimske land på grunn av karikaturtegningene av profeten Muhammed. Tegningene ble trykket i Jyllands-Posten 30. september 2005.

Ifølge Anholt viser undersøkelsen at store muslimske land som Indonesia, Malaysia, Tyrkia og Egypt har fått et mer nyansert inntrykk av Danmark, dansker, danske produkter og den danske regjeringen, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Anholt rapporterer at det ikke bare er skepsisen til Danmark som er i ferd med å avta. En stor del av befolkningen i de muslimske landene sier sågar at Danmark er et land de kan tenke seg å flytte til og arbeide i. Det mener Simon Anholt er særdeles uvanlig. (ANB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no