Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Litvinenko var forgiftet

24/11 16:59

Det er funnet radioaktive stoffer i kroppen til den avdøde russiske eksspionen Aleksandr Litvinenko. Bildet er tatt før han ble syk.

London (ANB-AP): Det er funnet spor av radioaktivt Polonium 210 i den avdøde russiske eksspionen Aleksandr Litvinenko. Flere mener russiske myndigheter står bak forgiftningen.

Litvinenko døde torsdag kveld på intensivavdelingen på et sykehus i London.

Han var en tydelig kritiker av den russiske regjeringen, og han mente selv at den russiske presidenten Vladimir Putin er innblandet i forgiftningen.

Større dose

Fredag slo britiske helsemyndigheter fast at Litvinenko var forgiftet med det radioaktive stoffet Polonium 210.

– Stoffet har kommet inn i han enten gjennom maten, pusten eller gjennom et sår, sier Pat Troop, sjefen i det britiske helsedirektoratet.

Han legger til at det er på det rene at det dreier seg om en større dose.

Eksspionen mistet håret og immunforsvaret hans ble kraftig svekket etter 1. november i år. Ved 22-tiden torsdag kveld døde han.

Beskylder Kreml

I en uttalelse som Litvinenko dikterte på sitt dødsleie, beskylder han russiske myndigheter for å stå bak forgiftningen. Den tidligere KGB-spionen kaller president Putin for barbarisk og hensynsløs.

Putin sa fredag at han beklager Litvinenkos død, men at han fordømmer hans uttalelser om at Kreml er innblandet i forgiftningen.

Den russiske presidenten sa videre at han anser uttalelsene for en politisk provokasjon. (ANB-AP)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no