Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Dødsdømt løslatt etter 18 år

17/11 12:09

Pakistan

Islamabad (ANB-AP): Den britiske statsborgeren var dømt til døden for drapet på en drosjesjåfør i Pakistan i 1988. Fredag ble han løslatt.

Det er Pakistans president general Pervez Musharraf som har valgt å benåde mannen etter 18 år bak murene.

– Han ble løslatt i dag tidlig, bekreftet Pakistans innenriksminister Aftab Khan Sherpao fredag morgen.

Hevder uskyld

Den britiske statsborgeren Mirza Tahir Hussain har hele tiden hevdet at han er uskyldig dømt for drapet på drosjesjåføren Jamshed Khan.

Hussains familie i den engelske storbyen Leeds mottok naturlig nok fredagens nyhet med stor glede.

– Jeg er takknemlig overfor både pakistanske og britiske myndigheter, for å ha sørget for løslatelsen av min bror, sa Amjad Hussain.

– Vi som familie står i gjeld til dem og er veldig følelsesladde akkurat nå. Nå må vi hjelpe min bror med å tilpasse seg et liv i frihet, tilføyde han.

Blair på besøk

Både britiske myndigheter og en lang rekke menneskerettighetsorganisasjoner har anmodet general Musharraf om å benåde Mirza Tahir Hussain. Og torsdag kom beskjeden om at dødsdommen var omgjort til livstid i fengsel.

Samtidig ble det varslet at Hussain kunne bli løslatt i løpet av kort tid fordi han allerede hadde sittet 18 år i fengsel. Dagen etter ble han også løslatt.

Fredagens løslatelse kom bare dager før statsminister Tony Blair besøker Pakistan. Blair har tidligere oppfordret Musharraf til å benåde Hussain. (ANB-AP)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no