Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Ambassadør forsvarer blodbad

09/11 12:34

Den israelske ambassadøren Miriam Shomrat, forsvarer Israels offensiv mot Gaza.

Oslo (ANB): To kvinner ble drept av israelske soldater utenfor en moské forrige uke. Israels ambassadør til Norge mener kvinnene visste hva de gikk til.

Ambassadør Miriam Shomrat forsvarer angrepene mot palestinerne den siste tiden.

– Israel handler i selvforsvar. Det vi gjør er en reaksjon, det er ikke et fritt valg. Israel må få forsvare seg, sier Shomrat til NRK.

I forrige uke marsjerte 200 kvinner mot en moské i Beit Hanoun, nord på Gaza. 60 væpnede menn greide å rømme i ly av kvinnene og inn i moskeen. Israelske stridsvogner forsøkte å hindre rømmingen, og åpnet ild. To kvinner ble drept, mens seks ble skadet. Shomart mener kvinnene visste hva de gikk til.

– Sannheten er at disse kvinnene hjalp terrormistenkte folk inne i moskeen med å flykte, forkledd i kvinneklær. Hvorfor tror du palestinske kvinner begir seg inn i et område der det foregår kamper, sier hun til NRK.

Israel gjennomfører for tiden en offensiv på Gazastripen for å få slutt på palestinske rakettangrep mot israelske bosettinger. I løpet av seks dager er rundt 70 palestinere drept og over 250 såret. (ANB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no