Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Tvinger jenter til selvmord

15/10 18:16

Oslo (ANB): Svensk politi mistenker at familie og slektninger oppfordrer unge jenter til å ta sine egne liv i ærens navn.

Jenter som hopper fra balkonger, kaster seg foran tog, kutter opp håndleddene og tar overdoser med piller kan ha blitt tvunget til det av sin egen familie. Årsaken skal være at jentene har kastet skam på familien på ulike måter. Politi og rettsvesen har imidlertid problemer med å bevise at det dreier seg om fordekte æresdrap.

Jentene kalles for «balkongjentene», og programmet Kaliber på den statlige, svenske radiokanalen P1 har undersøkt fenomenet.

– Familiene tvinger jentene til å gjøre det for å slippe å få blod på sine egne hender, sier ungdomsarbeider Zübeyde Demirörs i programmet.

Kaliber har også snakket med en 19 år gammel jente som har blitt oppfordret til å ta sitt eget liv.

– Det var sommeren da jeg var 17. Pappa trakk et tau rundt halsen min og sa: «Nå skal jeg hjelpe deg med å ta livet ditt», forteller 19-åringen.

For tida pågår det tre etterforskninger i Sverige hvor jenter tilsynelatende har tatt livet sitt. Politiet mistenker imidlertid at selvmordene i stedet er skjulte drap. (ANB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no