Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Sjokkert over Wilhelmsen-rederiet

10/10 16:56

Oslo (ANB): Rederiet Wilh. Wilhelmsen er i ferd med å etablere seg tungt i Burma. Kirkens Nødhjelp reagerer med vantro på nyheten.

Regjeringen oppfordrer til å boikotte all handel med Burma, som regnes som et svært undertrykkende og brutalt militærregime. Rederiet Wilh. Wilhelmsen er likevel i ferd med å etablere seg tungt i landet.

– Økonomisk virksomhet i Burma i dag er en støtte til verdens mest undertrykkende og voldelige regime. At en norsk aktør nå har planer om omfattende virksomhet i landet er ganske enkelt sjokkerende, sier Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

De påpeker videre at Wilh. Wilhelmsen etablerer seg i det eneste landet i verden som holder en vinner av Nobels fredspris fengslet – Aung San Suu Kyi. Hun sitter i husarrest på fjerde året og holdes fullstendig isolert. Over tusen politiske fanger sitter innesperret i Burma og juntaen slår beinhardt ned på alle former for opposisjon.

Rederiet mener de er i sin fulle rett til å etablere seg i Burma fordi det ikke finnes noe forbud mot det, melder VG. (ANB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no