Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Fikk tilbake huset

24/07 11:45

Os (ANB): Etter tre års kamp mot leieboere og spanske myndigheter, kunne Bjørn og Mette Lunde feire at de kunne ta i bruk feriehuset igjen.

Lørdag kunne ekteparet fra Lysekloster i Os sprette en flaske boblevin og feire at de endelig kunne ta seg inn i sitt eget feriehus i Alfaz del Pi på den spanske solkysten.

For Bjørn Lunde og konen Mette har omstendighetene rundt huset i Spania langt fra vært en solskinnshistorie.

Sluttet å betale

–Vi kunne komme inn i huset, og har startet arbeidet med å rydde opp på eiendommen. Okkupantene har heldigvis forsvunnet. Vi vet ikke hvor de befinner seg, men de har vel dratt til Norge. Nå håper vi at vi endelig etter tre år med mareritt har fått tilbake eiendommen vår, sier Bjørn Lunde til Bergensavisen.

Feriehuset kjøpte familien fra Os i 1996. Når de ikke selv har brukt huset, så har de leid boligen ut. Det gikk greit inntil leieboerne i august 2003 kom. De sluttet å betale leie, skiftet låsen på døren og okkuperte huset.

–Jeg stoler overhodet ikke på spansk politi eller rettsvesen. Det er utrolig at noen bare kan ta din eiendom. Jeg har klaget Spania inn for den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, men vet ikke når saken kommer opp, forteller Lunde.

Prøver igjen

Både han og leieboerne har engasjert advokat i den lange striden om retten til bruk av huset.

–Advokaten vår har vært i kontakt med advokaten til motparten. Motpartens advokat har bekreftet at leieboerne nå har flyttet ut for godt. Eiendommen er tilbake på våre hender. Vi venter bare på den formelle tilbakemeldingen via advokaten. Jeg regner med at det er 95 prosent sikkert at saken er løst, sier osingen til BA.

Han er ikke glad for synet som møtte ham da han kom inn i huset.

–De har ramponert en del. Bassenget vårt er helt grønt og har blitt en tikkende miljøbombe. Men vi har fått skiftet delene som er ødelagt. Her trengs det full opprydning, sier Lunde.

–Kommer du til å leie ut igjen?

–Vi kan ikke komme opp i to slike leieboere med en slik moral. Det tror jeg aldri vil skje. Men vi kommer til å ta våre forholdsregler før vi leier ut huset en gang til, forteller den glade osingen. (ANB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no