Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Serbere møtte for retten i Haag

10/07 15:05

Haag (ANB-AP): Rettssaken mot seks serbere som er tiltalt for alvorlige krigsforbrytelser i Kosovo i 1998-1999, startet i Haag mandag.

Tidligere president i Serbia, Milan Milutinovic, og fem andre tidligere serbiske politikere og generaler møtte for krigsforbryterdomstolen mandag. De er tiltalt for å ha stått bak deportasjonene av 800.000 kosovoalbanere i 1999, drapene på flere tusen sivile og en systematisk ødeleggelse av albanerens hjem. Det hele skal ha vært del av en plan for å endre den etniske balansen i regionen.

– Serbiske tropper gikk fra en liten landsby til en annen, fra by til by, og drepte, slo, plyndret, herjet og ødela forretninger og moskeer for å drive ut den albanske befolkningen, sa aktor Thomas Hannis.

Hver og en av de seks tiltalte hadde ifølge aktor effektiv kontroll over de serbiske styrkene, men det var avdøde Slobodan Milosevic som var «den som ga ordre, den viktigste planleggeren og opphavsmannen».

Milosevic, som døde for fire måneder siden, utpekte alle de seks mennene, for å «sikre at likesinnede folk var i maktposisjoner», sa aktor.

De seks tiltalte har erklært seg ikke skyldig på fem tiltalepunkter om forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser. (ANB-AP)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no