Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Barn drept i israelsk angrep

20/06 23:46

Gaza by (ANB-AP): To barn og en tenåring ble drept og åtte andre ble skadd da et israelsk angrep nok en gang rammet sivile på Gazastripen.

Det var da israelske luftfartøy skjøt raketter mot en bil i flyktningleiren Jebaliya at tragedien skjedde tirsdag. Ifølge det israelske militæret var militante menn fra Al Aqsa martyrbrigader, som satt i en bil på vei gjennom den folkerike leiren, målet for angrepet. Men isteden ble en fem år gammel gutt og en sju år gammel jente, som lekte sammen med flere andre barn i den smale gaten, drept. En 16 år gammel jente døde senere tirsdag av skadene hun fikk i angrepet. Åtte andre mennesker ble skadd.

Khalil Roka, fetteren til det døde barnet, forteller at han satt foran mekanikerverkstedet sitt, mens barna lekte foran et hus like ved. Han sier at han så da bilen eksploderte og da barna ble truffet.

Mennene som befant seg i bilen klarte å hoppe ut like før bilen eksploderte.

Tirsdag kveld samlet hundrevis av sinte palestinere seg rundt åstedet og ropte slagord mot israelerne. Samme kveld meldte Israels kanal 2 TV om «nok et mislykket drapsforsøk, og igjen ble uskyldige sivile rammet». Det israelske militæret beklager at sivile ble drept.

I forrige uke ble åtte sivile palestinere, i tillegg til de to militante som var målet, drept i et israelsk angrep. (ANB-AP)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no