Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

– Bush en større terrorist enn al-Zarqawi

09/06 15:02

Delaware (ANB-AP): Faren til Nicholas Berg, som man tror ble halshugget av den drepte terrorlederen Abu Musab al-Zarqawi, mener president George W. Bush er en større terrorist enn al-Zarqawi.

Nicholas Berg var i Irak som forretningsmann da han i 2004 ble kidnappet av al-Zarqawis gruppe. En tid senere ble han halshugget. Drapet ble videofilmet og lagt ut på internett, og det spekuleres i om det var al-Zarqawi selv som utførte halshuggingen.

Al-Zarqawi ble drept i et bombeangrep mot huset han oppholdt seg i onsdag kveld. Drapet utløste jubel blant mange amerikanere både i Irak og i hjemlandet.

Nicholas Bergs far, Michael, jubler imidlertid ikke. Han mener USAs president George W. Bush bærer langt større ansvar for volden i Irak enn det al-Zarqawi gjør.

– George W. Bush er mer av en terrorist enn det al-Zarqawi er. Al-Zarqawi er satt i forbindelse med et par hundre drepte, inkludert min sønn. Bush derimot, er ansvarlig for 150.000 drepte – og en ny legges til hvert 12. minutt, sa Berg etter at han fikk vite at sønnens angivelige drapsmann selv var blitt drept.

– Jeg ser ikke at det kommer noe godt ut av al-Zarqawis død, la Berg til.

Michael Berg er pasifist og stiller som kandidat til Representantenes hus for Det grønne partiet i delstaten Delaware. Han mener det er sannsynlig at al-Zarqawis død vil styrke al-Qaidas hat overfor USA.

Samtidig avviser han at drapet på al-Zarqawi gir ham ro.

– For det første er jeg ikke engang sikker på om al-Zarqawi drepte sønnen min. Dessuten er alle tap av menneskeliv en tragedie. Drapet på al-Zarqawi vil bare føre til hevnaksjoner. Bush og al-Zarqawi er to mennesker som tror på hevn, sa Berg. (ANB-AP)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no