Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Barn krigsofre i Tsjad

15/04 11:56

Oslo (ANB): Leger Uten Grenser sier at de har behandlet barn helt ned i treårsalderen etter kuppforsøket i Tsjad torsdag morgen.

Opprørsstyrker prøvde torsdag morgen å styrte president Idriss Deby, men regjeringsstyrkene klarte å slå opprørerne tilbake like utenfor hovedstaden NDjamena.

Lørdag melder Leger Uten Grenser om et stort skadeomfang etter krigshandlingene.

  • Jeg ble sjokkert over noen av skadene vi har sett, sier Pierre Gielis, en kirurg med lang erfaring fra Leger Uten Grenser.
  • Vi har gjennomført mange amputasjoner og behandlet store åpne sår. Mange av de skadde er svært unge, og vi har behandlet jenter og barn helt ned til treårsalderen, sier han.

Organisasjonen fikk torsdag formiddag tillatelse til å kjøre inn i hovedstaden i Tsjad. Teamet består av en kirurg, en sykepleier og en logistiker.

Ifølge Leger Uten Grenser er det svært mange som har blitt skadet under kamphandlingene i utkanten av hovedstaden.

Lørdag meldte regjeringen i Tsjad at de ikke lenger vil eksportere olje om ikke Verdensbanken løser ut midler som de har fryst.

Deby brøt tidligere i år en avtale med Verdensbanken om å finansiere en oljerørleding gjennom Kamerun hvor størsteparten av inntekten skulle gå til bekjempelse av fattigdom, og brukte heller midlene på militært utstyr. (ANB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no