Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

«Vet ingenting» om forsvunnet kinesisk aktivist

22/03 17:27

Beijing (NTB-Reuters): Kinas øverste ansvarlige for landets kamp mot aids, visehelseminister Wang Longde, sier han ikke vet noe om den forsvunne aidsaktivisten Hu Jia.

Hu Jias kone holdt tirsdag en pressekonferanse der hun fastslo at den 32 år gamle ektemannen, som forsvant for over en måned siden, neppe kan ha forsvunnet uten myndighetenes vitende, ettersom han ikke engang fikk lov til å gå ned trappen fra leiligheten uten polititillatelse.

– Det er 1,3 milliarder mennesker i Kina, og du spør meg hvor én person er? Hvordan skal jeg kunne vite det, sa visehelseminister Wang til journalister i forbindelse med et WHO-møte i Beijing.

FNs organisasjon for bekjempelse av aids, UNAIDS, og menneskerettighetsgrupper som Amnesty International er svært oppmerksomme på og forsøker å avklare hva som er skjedd med Hu Jia.

Hu og andre aktivister forsvant etter at de hadde begynt en sultestreik og anklaget myndighetene for å bruke kriminelle til å mishandle en menneskerettsaktivist i den sørlige Guangdong-provinsen sør i Kina. (©NTB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no