Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Demonstrasjonene fortsetter i Minsk

21/03 23:12

Oslo (ANB): Tirsdag kveld fortsatte demonstrasjonene i Minsk til tross for at myndighetene hadde slått av all belysning.

I lysene av TV-kameraene fortsatte opposisjonsleder Alexander Milinkevitsj med å mane til samhold på Oktoberplassen. Han lar seg ikke stanse av myndighetenes trusler og hindre.

– Vi er her, og vi har begynt kampen for frihet, sannhet og rettferdighet, sa Milinkevitsj til den store folkemassen som hadde samlet seg for tredje dagen på rad.

– Det er rundt 7.000 mennesker her. De sier at de ikke kommer til å gi seg før til lørdag, opplyser generalsekretær Audun Rødningsby i Unge Venstre til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han er i Minsk for å følge med på hva som skjer i etterkant av det hviterussiske valget som ble gjennomført søndag. Rødningsby kan rapportere om god og rolig stemning blant demonstrantene. Også politiet som overvåker demonstrasjonen, har forholdt seg rolig så langt.

Tirsdag morgen arresterte politiet 20 personer, blant dem fire av de nærmeste medarbeiderne til opposisjonslederen Milinkevitsj, ifølge nyhetsbyrået AP.

Rødningsby er bekymret for hva som kommer til å skje når den internasjonale pressen trekker seg tilbake.

– Nå er det rolig, politiet tør ikke gjøre noe så lenge det store pressekorpset er her. Men det vil sannsynligvis bli mer voldelig når de forlater landet, sier han.

Demonstrantene protesterer mot valgresultatet der den sittende presidenten, Aleksandr Lukasjenko, fikk en oppslutning på godt over 80 prosent. Opposisjonen mener utfallet er et resultatet av grovt valgfusk og krever presidentens avgang. (ANB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no