Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Milosevic tok feil medisin

13/03 12:42

Oslo (ANB): Ekspresident Slobodan Milosevic tok feil medisin, viser blodprøver.

Den foreløpige obduksjonen viste at Milosevic døde av hjerteinfarkt. Han ble funnet død på cella i FNs varetektsfengsel Haag lørdag.

Blodprøver viser at 64-åringen tok medisinen rifampicin, som blant annet skulle behandle spedalskhet og tuberkulose, melder Reuters. Toksikolog Donald Uges, som har undersøkt prøvene, sier at medisinen ville ha ført til at de andre medisinene ikke virket slik de skulle.

Blodprøvene ble tatt fordi det høye blodtrykket til Milosevic ikke gikk ned, til tross for at han fikk behandling for dette.

Det har oppstått en omfattende rykteflom etter dødsfallet om den folkemordtiltalte tidligere serbiske lederen begikk selvmord eller ble forgiftet.

Milosevic advokat, Zdenko Tomanovic, sier klienten skrev et brev til russiske myndigheter hvor han hevdet at han hadde fått feil medisiner.

Milosevic hadde høyt blodtrykk og hjerteproblemer. Han søkte Krigsforbryterdomstolen i Haag om å få reise til Moskva for å få medisinsk behandling, men søknaden ble avslått.

Det russiske utenriksdepartementet bekreftet mandag at det har mottatt brev fra Milosevic, skriver AP. I brevet klaget han over utilstrekkelige behandling i Haag, og ba om å få bli undersøkt av russiske leger. Brevet ble overlevert den russiske ambassaden i Nederland av Milosevic medhjelper lørdag.

Alexandra Milenov, FN domstolens talskvinne, sa søndag at obduksjonen viste at Milosevic døde av hjerteinfarkt, og at han hadde to hjertelidelser.

Ifølge advokat Tomanovic var Milosevic «svært bekymret» for at han ble forgiftet. (ANB)


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no