Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

- Lurt av Bilpris.net?

29/04 09:44

Illustrasjonsfoto

Forbrukerombudet mottar stadig nye klager fra forbrukere som føler seg lurt av nettstedet Bilpris.net. Klagerne har mottatt fakturaer på 399 kroner for det de trodde var en gratis prisvurdering av bilen.

Føler du deg lurt, bør du protesterer mot kravet, skriver forbrukerombudet på sine nettsider.

Systematiske lovbrudd Nettsidene til Bilpris.net skjuler opplysninger om at dette er en betalingstjeneste på en måte som er i strid med både markedsføringsloven og e-handelslovens bestemmelser. I tillegg tyder klagene til Forbrukerombudet på at selskapet ikke gir forbrukerne nødvendige opplysninger om angreretten.

Forbrukerombudet jobber for å få stanset markedsføringen fra selskapet, og har blant annet fått Google til å fjerne all markedsføring for nettsiden gjennom sin søkemotor.

Hvordan protestere på kravet? Dersom du mener du aldri har inngått noen avtale med selskapet eller at selskapet har lurt deg inn i en avtale du ikke ville inngå, må du kontakte selskapet og protestere på kravet skriftlig. Dette gjøres enklest ved å sende en e-post til info@bilpris.net eller info@bilprisnorden.com. Så lenge kravet er omstridt, kan ikke selskapet true med inkasso eller ilegge deg inkassokostnader.

Avtalen kan være ugyldig etter avtaleloven dersom selskapet bevisst har lurt deg inn i avtalen. Du vil sannsynligvis også fortsatt kunne benytte deg av angreretten dersom du har benyttet deg av tjenesten på Bilpris.net. Har du ikke mottatt angrerettskjema eller andre nødvendige opplysninger om angreretten, løper angreretten for slike tjenester i inntil ett år. Klagene til Forbrukerombudet tyder på at Bilpris.net ikke har gitt slike opplysninger til forbrukerne.

Benytt Forbrukerrådets klageveileder for å lage et klagebrev til selskapet.

Kontaktpersoner hos Forbrukerombudet:

Frode Elton Haug, juridisk direktør (Tlf: 986 60 566 )

Sverre Åril, juridisk seniorrådgiver (Tlf: 917 68 366 )


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no