Lovdata
Advokat Ola Viken

Våre nyheter

Advokat krever 130.000 i timen

11/04 15:35

I en sak mot Motorola har en av Floridas rikeste advokater Willie Gary, sendt regning på hele 130.000 per time.

Ifølge rettspapirene har han imidlertid bedt om dobbelt så mye. Grunnen er at Motorola ikke rettet seg etter dommerens forbud om å vise vitnene visse utskrifter før de kom i vitneboksen.

Hvis Gary får medhold i regningen på 11.000 dollar i timen, vil hele regningen komme på 24,3 millioner dollar, 125 millioner kroner.

Man har tidligere sett regninger i denne størrelsesorden, men det er når advokaten har vunnet store saker. I denne saken har ikke juryen kommet til noe resultat foreløpig.

Gary representerte SPS Technologies mot Motorola. SPS var et selskap fra Fort Lauderdale i Florida, som ble slått konkurs, angivelig fordi Motorola stjal teknologien deres.

SPS saksøkte Motorola for 10 milliarder dollar i november.

Det er dommer Leroy Moe som bestemmer hva Motorola skal betale Gary. Motorola har innrømmet at de viste utskrifter til noen av sine ekspertvitner. Ifølge International Herald Tribune har Moe tidligere sagt at Motorolas brudd på forbudet antagelig førte til at juryen ikke klarte å bestemme seg.

Garys regning er 11.000 dollar per time for 2211,5 timers arbeid. Det er 11 ganger så høy timesats som hans samarbeidspartner Manuell Socias forlanger.


Copyright © jussportalen.no | Sist oppdatert:2015-12-31 16:14
Utviklet av cxr.no